Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή έκθεση θεσσαλονίκης

Δίκτυο κρητικού τυριού στη ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έχει φέτος το Επιμελητήριο Ηρακλείου με δικό του περίπτερο (αριθμός 3-stand 3), στο οποίο φιλοξενούνται επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και τα τέσσερα συνεργατικά Δίκτυα που εκπροσωπούν την τοπική παραγωγή.
Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή μετά από πρόκληση που είχε απευθύνει στα μέλη του το Επιμελητήριο Ηρακλείου και είναι οι εξής:

  • Eco Solutions –Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • Αντικριστό / Αφοί Δαμαβολίτη – εξοπλισμός κουζίνας
  • Zore Zalo – τσικουδιά
  • Συνεταιρισμός «Μινωική Γή» – παραγωγή φραγκοστάφυλου

Την προσοχή των επισκεπτών της έκθεσης κέρδισαν επίσης τα τέσσερα Δίκτυα που λειτουργούν με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και αποτυπώνουν τη δυναμική των τοπικών προϊόντων και την ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού.

Πρόκειται για:

  1. το Δίκτυο Κρασιού «Wines of Crete»
  2. τo Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου
  3. το Δίκτυο «Κρητικά Χέρια» και
  4. το Δίκτυο Κρητικού Τυριού

Το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αντώνης Παπαδεράκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν στο περίπτερο μας και τα τέσσερα Δίκτυα που εκπροσωπούν όλο το φάσμα της τοπικής παραγωγής και έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος βρέθηκε στα εγκαίνια της ΔΕΘ και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των επισκεπτών για τις προσπάθειες στήριξης της συνεργασίας των επιχειρήσεων της Κρήτης. «Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου είμαστε πεπεισμένοι ότι με κοινές δράσεις μπορούμε να δώσουμε νέα ώθηση στα τοπικά προϊόντα ώστε να βρουν τη θέση που τους αξίζει» συμπλήρωσε ο κ. Αλιφιεράκης.

Η ΔΕΘ, αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα Εκθεσιακά γεγονότα στην Ελλάδα και διατηρεί τη διεθνή ακτινοβολία της, καθώς θεωρείται από τις σπουδαιότερες εκθέσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πέρυσι οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τους 200.000 και φέτος η προσέλευση αναμένεται ν’ αυξηθεί φέτος, λόγω και των πλούσιων παράλληλων εκδηλώσεων για την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα και την διατροφή-γαστρονομία. Περιλαμβάνει επίσης συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και άλλες δράσεις πολιτισμού.

By | 2017-11-14T11:10:01+00:00 November 14th, 2017|Δράσεις|0 Comments

Leave A Comment